Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december

Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december: - Publikáció 1. 1. Egy kis karácsonyi hangulat - a tükörre aggatott girland formájában - még a régi mosdószekrénnyel, fenyő bútorokkal berendezett, rusztikus csempével burkolt fürdőszobába is jutott. A kazánt, hogy ne zavarja az összképet, egyedi tervezésű szekrénybe bújtatták.

2. A lépcsőház korlátja már december elején díszbe öltözik, így fenyőágak, bordó masnik, s persze koszorúk fogadják a házba lépőket. Előszobai cipőtárolóként egy felújított lisztes szekrény szolgál, különösen szép a kétféle fából készült régi faragott tükör fölötte.

3. Kellenek a tradíciók

4. Békebeli karácsony

5. Vidékies hangulat régi bútorokkal

6. A kislányok, Fanni és Panka teljes odaadással készülnek a karácsonyra, részt vesznek a fadíszítésben, dekorálásban, mézeskalácsot sütnek, de persze legjobban mégis a Szentestét, a gyertyagyújtást várják.

7. Fontosak a részletek Pannonhegyi Katalin lakberendező otthonában, hiszen nem csak a régi bútorokat válogatták össze gondosan, de az ünnephez illő tárgyakat is. A karácsonyfa ünneplőbe öltöztetése különösen fontos a családban, a díszek egy része állandó, ám a fa színe évről évre változik.

8. A fiúszoba berendezése sem tér el a lakás egészétől, a rusztikus tárgyakat azonban az élénkebb királykék és narancs árnyalatok teszik vidámabbá.

9. Barackszínű falakkal készült az apró tetőtéri lányszoba, a kihúzható lapú íróasztal az ablak alá került, a régi ágy és szekrény mellett pedig még egy saját felújítású, régiségvásáron talált tükrös fésülködőasztal is befért. A fa bútorokat kovácsoltvas székkel, lámpákkal egészítették ki.

10. Katalin kedvence a nappali főfalát elfoglaló, alacsony sokfiókos komód, amely hajdanán egy szatócsbolt elárusítópultja volt, most ebben laknak a munkájához szükséges prospektusok, magazinok. A sarokban álló vitrinbe kerek üvegablakai miatt szerettek bele, itt gyűlnek a családi ereklyék, emlékek. Ilyenkor, karácsony táján még az egyedi tervezésű kovácsoltvas lámpára is üveggömbök kerülnek…

11. Minden évben más az ünnepi asztal is, idén sárgák és rozsdabarnák uralják. Ám természetesen csak a terítés változik olykor, maga a menü szigorúan és hagyományokhoz illően állandó.

12. Az emeleti dolgozó és könyvtársarok a háziasszony birodalma, itt készülnek a munkájához szükséges rajzok, itt laknak a kedvenc könyvei és az elefántgyűjteménye is.

13. Télen is állandó napsütés illúzióját keltik a meleg árnyalatok

14. Otthonosság föld színekkel

15. A nagyszülők házából mentették át a régi polcot, amelyet lemarattak és méhviaszoltak, most a konyhában a fűszerek tároló helye. A nagymamáktól való a sütési tradíció is, ilyenkor rengeteg finomság készül a kerámiával burkolt konyhapulton.

16. A szoba végéből egy praktikus gardróbot csíptek le, melyet egy szép, bontásból megmentett, üveges régi ajtó választ le. A franciaágy kovácsoltvas kerete kicsit romantikussá teszi a meleg árnyalatban fürdő hálószobát.

17. Régi tálalóban várja az ünnepi alkalmakat a nászajándékba kapott porcelán étkészlet, az íves átadópult alatt pedig egy hajdanvolt jégszekrény szolgál bárszekrényként. Maga a hatszemélyes étkezőasztal kihúzható, a hozzá való kárpitozott parasztszékeket a jeles alkalomból egy-egy masnival tették alkalomhoz illővé.

18. A díszes tükrös szekrényt a kidobástól mentették meg egy ismerős nyaralójában, a régies kerámiákkal teli mosdószekrény pedig egy kedves ismerős ajándéka.

19. Mart mintás tölgyfa ajtós a konyhabútor, melynek pultját a hátfallal megegyező 10x10-es kerámiával burkolták. A csempéből még a lábazatra is került, így maga a konyha rusztikus jelleget kapott anélkül, hogy – az épített típusokra jellemzően- értékes centimétereket veszítettek volna. lakberendezes-regi-es-uj-egy-fedel-alatt.php

 

Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december: - Publikáció 2. Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december: - Publikáció 3.

Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december: - Publikáció 4. Régi bútorok között - Kiskegyed Otthona 2011. december: - Publikáció 5.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314