A diósdi lakóparkban lévő családi házat kinőtték tulajdonosai, ugyanakkor a nappalival egy térben kialakított konyha-megoldás sem vált be igazán számukra, a beépített erkélyből készült étkező szűkös és kényelmetlen volt. Megkötésük csupán néhány bútordarab megtartása volt, a nem olyan régen vásárolt tört fehér bőr sarokkanapét ugyanis nem szerették volna kidobni, ahogy ragaszkodtak a hatszemélyes, világos cseresznye árnyalatú étkezőgarnitúrához is. Ez utóbbi aztán meghatározta az újonnan készülő egyedi bútorok tónusát is. Mivel hozzáépítésről szó sem lehetett, a két beállós garázst alakítottuk át lakótérré, azaz egy szülői hálót, gardróbot és egy második fürdőszobát hoztunk létre belőle. Az egykori boltívvel leválasztott étkezőt teljesen összenyitottuk a nappalival, ám mivel főfalakat kellett bontani, vasbeton áthidalók, illetve oszlopok keletkeztek, amelyeket mindenképpen láthatatlanná kellett tennünk. Ehhez a gipszkartont használtam, a hangulatfényekkel gazdagított bonyolult álmennyezeti léptetésekben így eltűnt a vasgerenda, ráadásul kellemes ritmust adtunk velük a térnek, kijelölve a nappali funkcionális egységeit. Kezdeni kellett még valamit a térben álló oszloppal is. Hogy ne véletlenszerűen törje meg a látványt,  további oszlopokat állítva vele egy sorban térelválasztó funkciót kapott. A két pillér közé feszített parapetfal a nappali felől a tévének ad hátteret, elölről pedig az étkező támaszkodik hozzá. Az alacsony parapet magasságú  ablaksor alá fával fedett könyvespolc-párkány került, és kandallót is építettünk új kémény létrehozásával. A cseresznye-bézs színvilághoz egy meleg és élénk kiwi zöldet javasoltam, ami annyira megtetszett, hogy az egész lakás meghatározójává lett.

RELATED ARTICLES

Kicsi a lakás, de türkiz

Alig 32 négyzetméter állt rendelkezésünkre, hogy az apró, belvárosi új építésű társasházban épült lakásból egyedi, kényelmes és szerethető apartman legyen. Ráadásul az átadás ideje épp a tavalyi tavaszi szigorú karantén idejére esett, úgyhogy rendhagyó módon ezúttal legfőképpen az internetes vásárlás előnyeit használva tudtunk dolgozni. Igazi…

Kandallóhoz öltözve

Szürkék és barnák határozzák meg ennek a panorámás óbudai lakásnak a színvilágát és nem véletlenül. Hiszen az előző tulajdonostól “örökölt” markáns, kővel borított kandalló rozsdásan erezett szürke gránitburkolatához igazodtunk, mely amúgy meghatározó eleme a térnek. A szürkék elegánssá, a barna tónusú fafelületek pedig melegebbé, meghittebbé…

Piros virágokkal meghintve

Ha az embernek felnőnek és kirepülnek a fészekből a gyerekei, akkor eljön az idő, hogy újra rendezze az életét. Ez gyakran költözéssel is együtt jár, ahogy ennek az óbudai 55 m2-es lakás esetében is történt, amely kisebb, ám személyre szabottabb otthont nyújt most tulajdonosának. És…

Finom, nőies visszafogottság

Vannak korszakok az ember életében, amikor változtatni akar. Ennek az új építésű csupa napfény társasházi lakásnak a tulajdonosa, most hogy élete új korszakba lépett, úgy érezte csakis nagyon letisztult, finom, minden harsányságtól mentes, ugyanakkor exkluzív és lágy környezetet tud elképzelni magának. Ezért aztán a közös…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *